Mudah atau pelik???

Hari nie saya telah mula menghadiri kelas selepas bercuti Aidilfitri selama seminggu.. Namun begitu, apa yang pelik + memeranjatkan, sehingga sekarang nie jadual peperiksaan akhir tidak dikeluarkan lagi oleh Bahagian Perkhidmatan Akademik. Namun demikian, kalau check di Sistem Maklumat Pelajar (SMP) melalui laman web http://smp.ums.edu.my pelajar sudah boleh mencetak slip peperiksaan masing-masing.

Notis yang mengejutkan saya ialah Jadual Kuliah untuk semester hadapan telah dikeluarkan melalui notis di setiap sekolah.. Tak dapat dinafikan bahawa jadual kuliah memudahkan pelajar untuk memubuat persiapan semester hadapan. tetapi, perkara yang penting, perlu dipentingkan. Jadual kuliah boleh disemak melalui alamat http://smp2.ums.edu.my/jadualkuliah/

Apa yang saya harapkan, segala kepelikan ni dapat diselesaikan dengan baik oleh pihak terbabit. Mustahil kalo staf tak cukup sedangkan ramai lagi graduan menganggur di luar sana.
Pendapat
October 7, 2008
4

Comments

  1. SALAM SAUDARA HILAL..
    saya tak mahu komen benda ni banyak-banyak, bukan takut atau apa...tapi sudah fed up dengan sistem yang baik tetapi dijalankan oleh orang2 yang kurang baik..
    pak lah selalu kata" kita perlu menjunjung integriti yang tinggi bagi mewujudkan satu masyarakat yang gemilang..."tp kalau sekadar dilaung oleh PM tidak dipraktik oleh penjawat awam mahupun swata, ianya ibarat, mencurah air ke atas plastik.....

    ReplyDelete
  2. dorang goyang kaki kott...
    dah berapa hari takkan tak sedar lagii..
    pelik betul UMS ni...
    tq...

    ReplyDelete
  3. tq atas komen anda....saja nk tengok sejauh mana keajaiban boleh berlaku lagi di UMS nie..huhu

    ReplyDelete
  4. jadual tu kemungkinan keluar sebulan selepas final exam kita berakhir.

    *hanya sindiran bukan fakta*

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

NCIGNOW2

Search

Popular Posts

Selain kawalan kendiri, seksaan kendiri juga perlu diberi perhatian

Hidup kita perlukan disiplin. Melalui disiplin segala laluan hidup biasanya aka…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

3 pengalaman pelik jadi bapa di tahun 2020

Tahun 2020 melengkapkan kehidupan aku sebagai bapak selama lebih empat tahun. D…

Jaga sempadan negara bukan time COVID-19 semata-mata

Perkembangan daripada Op Benteng bakal menjadi bualan hangat sebaik saja PKPP (…

Hebat!