Wednesday, October 8, 2008

Mudah atau pelik???

Hari nie saya telah mula menghadiri kelas selepas bercuti Aidilfitri selama seminggu.. Namun begitu, apa yang pelik + memeranjatkan, sehingga sekarang nie jadual peperiksaan akhir tidak dikeluarkan lagi oleh Bahagian Perkhidmatan Akademik. Namun demikian, kalau check di Sistem Maklumat Pelajar (SMP) melalui laman web http://smp.ums.edu.my pelajar sudah boleh mencetak slip peperiksaan masing-masing.

Notis yang mengejutkan saya ialah Jadual Kuliah untuk semester hadapan telah dikeluarkan melalui notis di setiap sekolah.. Tak dapat dinafikan bahawa jadual kuliah memudahkan pelajar untuk memubuat persiapan semester hadapan. tetapi, perkara yang penting, perlu dipentingkan. Jadual kuliah boleh disemak melalui alamat http://smp2.ums.edu.my/jadualkuliah/

Apa yang saya harapkan, segala kepelikan ni dapat diselesaikan dengan baik oleh pihak terbabit. Mustahil kalo staf tak cukup sedangkan ramai lagi graduan menganggur di luar sana.

4 comments

SALAM SAUDARA HILAL..
saya tak mahu komen benda ni banyak-banyak, bukan takut atau apa...tapi sudah fed up dengan sistem yang baik tetapi dijalankan oleh orang2 yang kurang baik..
pak lah selalu kata" kita perlu menjunjung integriti yang tinggi bagi mewujudkan satu masyarakat yang gemilang..."tp kalau sekadar dilaung oleh PM tidak dipraktik oleh penjawat awam mahupun swata, ianya ibarat, mencurah air ke atas plastik.....

dorang goyang kaki kott...
dah berapa hari takkan tak sedar lagii..
pelik betul UMS ni...
tq...

tq atas komen anda....saja nk tengok sejauh mana keajaiban boleh berlaku lagi di UMS nie..huhu

jadual tu kemungkinan keluar sebulan selepas final exam kita berakhir.

*hanya sindiran bukan fakta*

Sebarang komen amatlah dihargai.