Hari Pengundian..

Hari ini hari pengundian..Maaf kerana lambat untuk updte cerita terkini berkenaan pilihanraya di UMS. Hari terlalu sibuk dan sangat meletihkan. Namun, syukur kerana semuanya berjalan dengan lancar. Alhamdulillah kempen dapat berjalan dengan baik. Saya akan memberikan gambaran dan pandangan saya berkenaan kempen yang telah berjalan nanti. Sekarang nie, sementara menunggu proses pengiraan undi, saya ingin memberikan gambaran sepanjang hari pembuangan undi.Hari pembuangan undi hari ini agak perlahan berbanding dengan hari pengundian pada tahun sebelum ini. Mungkin kerana hujan bermula jam 2 petang. Namun, alhamdulillah saya difahamkan sehingga jam 4 petang, jumlah yang keluar mengundi kira-kira 5000 orang. Calon-calon banyak mencari undi2 pada saat akhir dengan "tunjuk muka" di dewan ni.ahahaha..


Saya sedikit kecewa dengan beberapa ideologi yang kononnya "kita xpayah untuk turun mengundi kerana kita sudah tahun akhir". Ini menunjukkan kebanyakan mahasiswa di sini bukanlah turun mengundi kerana betul2 ingin menjalankan tanggungjawab sebagai warganegara. Tetapi hanya kerana pelajar DIWAJIBKAN untuk mengundi kerana balasan kepada orang yang xturun mengundi akan dibuang dari kolej kediaman.Mungkin inilah pemikiran masyarakat Malaysia pada masa akan datang. Tidak mahu untuk datang memilih pemimpin yang akan membawa suara mereka.

Selain tue, saya juga bosan dan SANGAT kecewa dengan beberapa "sahabat baik" saya yang telah backstep saya. Biarlah.. Apa yang berlaku sekalipun, biarlah Allah saja yang membalasnya.Prinsip yang wajar kita pegang ialah, bila kita berjanji, pastikan kita kotakan janji kita. Kalau kita marah pun, tiada gunanya. Kerana kita sepatutnya lebih pandai berfikir sekiranya betul2 kita dah berada di bidang kepimpinan nie.
Pendapat
October 23, 2008
2

Comments

 1. BOSAN tetap BOSAN...
  Tak dapat aku nak ubah...
  Terima kasih yea...
  Mungkin cton ada buat salah...
  Doakan kejayaan kehidupan cton yea...

  ReplyDelete
 2. lal...sape lah pulak backstep kamu pula???
  huhu...nivyanpazza just nak tahu...
  busybody sikit...haha...

  ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

2021 yang power!

Tahun 2021 ni sangat power! Mana taknya, sedar-sedar dah hujung bulan Januari d…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud sebenar untuk TAK LARAT???

Selalunya akan ada saja orang yang akan datang lambat keja, tak datang keja lan…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Hebat!