Tekanan dalam relax..

Hari ini dah masuk hari ke 7 Ramadhan bersama kita. Banyak dugaan yang dihadapi sepanjang menjalani ibadah puasa di tempat yang indah di sini. Namun, banyak lagi cabaran yang harus ditempuh.Banyak lagi pahala yang boleh dikumpul. Dan mungkin juga banyak lagi pengalaman baru yang akan ditempuh. Inilah namanya kehidupan. Setiap hari akan diisi dengan kenangan yang kadang-kadang indah dan tidak kurang juga menyakitkan. Walau apa yang berlaku kita kena relax, tenang dan bersabar. Biar sekuat mana pun tekanan kita, perlu untuk kita bertindak seperti span. Bila ditekan boleh melepaskan segala tekanan dan mampu untuk bangun semula. Tapi, jangan pula jadi macam papan, nak tekan pun susah xjadi apa2. Tapi lebih malang kalau kita jadi lipan, kena tekan skali, terus mati pecah perut.(falsafah ni saya dengar dari Nadir, Pengerusi ISEUMS). Terima kasih buat semua. Mari kita sama2 teruskan perjuangan penuh cabaran ini.Sekian.
Diriku
September 7, 2008
0

Comments

Search

Popular Posts

2021 yang power!

Tahun 2021 ni sangat power! Mana taknya, sedar-sedar dah hujung bulan Januari d…

Pengalaman di Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)

Kata kunci Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, UPNM selama ini hanya menda…

Apa maksud Normal Baharu atau Kebiasaan Baharu ?

Sejak Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bermula pada 18 Mac 2020 yang lalu, keh…

Sakit perut yang menyeksakan..

Hari Jumaat yang lalu, 18 Julai 2008. Aku mengalami sakit perut yang dah tahap …

Raya yang laju dan menderu....

Sawang yang terkumpul di blog ni semakin membimbangkan.  Terdapat banyak pos…

Hebat!