Kenapa di waktu malam??

Assalamualaikum..
Cuma ingin berkongsi sedikit sajak yang saya dah post kat blog rasmi Bendahari Kehormat ari tu...

Kenapa waktu malam??
Mungkin kerana semua orang "free" dan tidak bekerja...
Mungkin juga orang ramai x dapat menikmati kehidupan yang sejuk & selesa.
Mungkin kerana pihak penganjur boleh memberikan "effect" yang menarik melalui bantuan pencahayaan lampu neon.

Di situ kita boleh lihat macam-macam...
Di situ kita boleh tengok banyak 'air kencing'...
Di situ kita boleh lihat banyak asap...
Di situ kita boleh lihat banyak pergaulan yang "sihat"..
Di situ kita boleh lihat banyak ciuman..
Di situ kita boleh lihat banyak pelukan..

Banyak anak bangsa khayal dengan "4 minutes"...
Banyak anak bangsa goyang kepala..
Banyak anak bangsa goyang bahu..
Banyak anak bangsa goyang pinggul...
Banyak juga anak bangsa goyang segala-galanya...

Bila matahari mula terbit..
Semua mula pulang...
Sampai terlupa bahawa Subuh merupakan permulaan hari...
Balik saja terus terlena..
Esok sambung lagi....
Karya
July 22, 2008
4

Comments

  1. wah berkarya nampak.tapi aku tak paham ilal...hehehe.pe2pu best karya tue..

    ReplyDelete
  2. salam...hrp2 sy xkn 'tertgk' pkra sbgtu...mlm?kalo sy buat asgmnt,revise,mkn,online,ym,do lab report,kmas itu ini....dan yg paling penting skali...tido!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  3. karya?i've got some but later i publish it...lwn mau?hehe..

    ReplyDelete
  4. ahaha.. skali skala berkarya apa salahnya.ehehe.... ina ada karya apa??? pblish arr..bleh kita tgk..ehe..dah tu komen..

    ReplyDelete

Post a Comment

Sebarang komen amatlah dihargai.

Search

Popular Posts

Maksud sebenar “belajar pandai-pandai supaya hidup senang”

Sejak kecil, kita kerap kali dipesan oleh mak bapa tentang kepentingan untuk be…

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Kalau takda pasukan, kita gerak dulu !

Saya masih ingat kali pertama berjumpa dengan manusia penuh…

Sedap Weh meraikan Nasi Lemak melalui Google Malaysia

Nasi Lemak merupakan sejenis makanan yang paling kuat pengaruhnya sebagai ejen …

Mari kita belajar daripada kisah taubat Barisan Nasional

Kejayaan Barisan Nasional untuk merampas kembali kerusi Dewan Undangan Negeri S…

Hebat!