Kisah ribut yang mencabar.

Hari nie kami semua MPP dan ahli MT MSM memulakan tugas fasilitator untuk Pembimbing Suai Mesra (PSM) yang dh mula sampai semalam.. aku yang mewakili pihak MPP datang pada jam 1.30 petang untuk mulakan program ice breaking yang bermula jam 2ptg. MAsa ice breaking tue, aku menjadi fasilitator untuk kumpulan 4. Bersama dengan aku untuk jadi fasi ialah Tengku Nuruddin ngan Suria.

Menjelang petang, belum sempat abes sesi ice breaking aku diperlukan untuk settle berkenaan penempatan barang2 berharga PSM. Time tue angin dah menjadi sangat kuat. Dari laut aku nmpak awan komulunimbus dah mula berarak ke arah kami di ODEC. Time hujan tu aku sampai di HEP. Xdapat nk gambarkan keadaan diorang di ODEC. Bila sampai ja di ODEC(selepas ujan renyai), aku dapati keadaan dah jadi mcm kawasan bencana. Semua kami diminta untuk berpindah semula ke Kolej CD.Jalankan aktiviti Induksi MSM kami di sini.

Apa yang aku sangat kesiankan ialah rakan2 PSM ni. Diorng terpaksa berjalan untuk pulang ke kolej CD yang terletak lebih kurang 4 kilometer dr Kolej. Aku hanya mampu memberikan bantuan sebaiknya.

Moga2 dengan cabaran begini, kami akan diberikan lebih banyak kebaikan di kemudian hari. Insyaallah. Segala kejadian yang Allah jadikan tue ada hikmah di sebaliknya.
UMS
June 21, 2008
0

Comments

Search

Popular Posts

Masa untuk berhijrah!

Foto Astro AWANI / Shahir Omar Setiap kali kedatangan tahun baharu, maka …

Masa untuk lebihkan bersyukur

Dunia media ternyata menerima pukulan hebat akibat derasnya arus gangg…

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Apa terjadi kepada jalan utama Kuala Lumpur ketika sambutan ambang 2020?

Maaflah lambat sikit video ni. Proses mengeditnya yang ambil masa lebih sikit…

Pentingnya ambil tahu hal jiran...

Kejadian kehilangan kanak-kanak semakin hari semakin menjadi-jadi. Ia menjadi…

Hebat!