Kisah ribut yang mencabar.

Hari nie kami semua MPP dan ahli MT MSM memulakan tugas fasilitator untuk Pembimbing Suai Mesra (PSM) yang dh mula sampai semalam.. aku yang mewakili pihak MPP datang pada jam 1.30 petang untuk mulakan program ice breaking yang bermula jam 2ptg. MAsa ice breaking tue, aku menjadi fasilitator untuk kumpulan 4. Bersama dengan aku untuk jadi fasi ialah Tengku Nuruddin ngan Suria.

Menjelang petang, belum sempat abes sesi ice breaking aku diperlukan untuk settle berkenaan penempatan barang2 berharga PSM. Time tue angin dah menjadi sangat kuat. Dari laut aku nmpak awan komulunimbus dah mula berarak ke arah kami di ODEC. Time hujan tu aku sampai di HEP. Xdapat nk gambarkan keadaan diorang di ODEC. Bila sampai ja di ODEC(selepas ujan renyai), aku dapati keadaan dah jadi mcm kawasan bencana. Semua kami diminta untuk berpindah semula ke Kolej CD.Jalankan aktiviti Induksi MSM kami di sini.

Apa yang aku sangat kesiankan ialah rakan2 PSM ni. Diorng terpaksa berjalan untuk pulang ke kolej CD yang terletak lebih kurang 4 kilometer dr Kolej. Aku hanya mampu memberikan bantuan sebaiknya.

Moga2 dengan cabaran begini, kami akan diberikan lebih banyak kebaikan di kemudian hari. Insyaallah. Segala kejadian yang Allah jadikan tue ada hikmah di sebaliknya.
UMS
June 21, 2008
0

Comments

Search

Popular Posts

Upacara mengejar ayam menggunakan teknologi 'dron'

Kalau dah namanya ayam kampung, memang sukar untuk kita bermesra ataupun mendek…

Sedap Weh meraikan Nasi Lemak melalui Google Malaysia

Nasi Lemak merupakan sejenis makanan yang paling kuat pengaruhnya sebagai ejen …

Pertahankan keamanan yang kita ada!

Kisah kematian dua beranak ketika cuba merentas sempadan Mexico - Amerika Sya…

Pentingnya ambil tahu hal jiran...

Kejadian kehilangan kanak-kanak semakin hari semakin menjadi-jadi. Ia menjadi…

Hebat!